Приготування розчинів 4.2.4. Нітросполуки, аміни, амінокислоти, білкиАнілін 1 мл аніліну змішують з 10 мл води. Розчин готують безпосередньо перед використанням. Білок яїчний Білок одного курячого яйця відділяютьвід жовтка, розчиняють в 15-20-кратному об'ємі дистильованої води. Розчин фільтрують через марлю складену в 3-4 шари. Зберігають в холодильнику. Білок рослинний До 40 г пшеничного борошна додають 160 мл дистильованої води, перемішують і колбу ставлять в холодильник (1-2 °C) на добу, потім знову перемішують та фільтрують спочатку через гігроскопічну вату, а потім через складчастий паперовий фільтр. Розчин зберігають в холодильнику. Гліцин (1,5 %) 15,2 г амінооцтової кислоти розчиняють в 1 л води. Розчин слід прокип'ятити, щоб запобігти швидкому псуванню. Розділи:
|
||
© Сущик М. М. |