У вас вимкнено javascript!


Для функціональності цього сайту необхідно включити JavaScript.


Ось інструкції, як включити JavaScript у вашому веб-браузерів .


;

Приготування розчинів


4.2.4. Нітросполуки, аміни, амінокислоти, білки

А

Анілін

1 мл аніліну змішують з 10 мл води. Розчин готують безпосередньо перед використанням.


Б

Білок яїчний

Білок одного курячого яйця відділяютьвід жовтка, розчиняють в 15-20-кратному об'ємі дистильованої води. Розчин фільтрують через марлю складену в 3-4 шари. Зберігають в холодильнику.


Білок рослинний

До 40 г пшеничного борошна додають 160 мл дистильованої води, перемішують і колбу ставлять в холодильник (1-2 °C) на добу, потім знову перемішують та фільтрують спочатку через гігроскопічну вату, а потім через складчастий паперовий фільтр. Розчин зберігають в холодильнику.


Г

Гліцин (1,5 %)

15,2 г амінооцтової кислоти розчиняють в 1 л води. Розчин слід прокип'ятити, щоб запобігти швидкому псуванню.


Розділи:
  1. Виготовлення розчинів окремих реактивів
    1. Неорганічні речовини
      1. Оксиди, пероксиди, амоніак, прості речовини тощо
      2. Луги
      3. Кислоти
      4. Солі
    2. Органічні речовини
      1. Вуглеводні, галогенопохідні вуглеводнів
      2. Спитри, феноли, етери, кетони, альдегіди
      3. Карбонові кислоти, естери, жири, вуглеводи
      4. Нітросполуки, аміни, амінокислоти, білки
      5. Індикатори
Зміст