У вас вимкнено javascript!


Для функціональності цього сайту необхідно включити JavaScript.


Ось інструкції, як включити JavaScript у вашому веб-браузерів .


;

Приготування розчинів

1.1. Класифікація розчинів

Розчини класифікують за різними ознаками. Ось лише деякі із класифікацій розчинів.


За розміром частинок розчиненої речовини:

  Розчини  
       
       
Істинні
(розмір частинок
< 10-9 м)
  Колоїдні
(розмір частинок
від 10-9 м до 10-7 м)
  Грубодисперсні
(розмір частинок
> 10-7 м)
 
Наприклад:
  • розчин цукру у воді;
  • розчин кухонної солі у воді.
  Наприклад:
  • крохмальний клейстер;
  • розчин желатину у воді.
  Наприклад:
  • молоко;
  • кров.




За агрегатним станом:

  Розчини  
       
       
Газоподібні   Рідкі   Тверді
 
Наприклад:
  • повітря;
  • інші суміші газів.
  Наприклад:
  • розчин цукру у воді;
  • розчин кухонної солі у воді.
  Наприклад:
  • сплави металів.




За насиченістю:

  Розчини  
       
       
Ненасичені   Насичені   Перенасичені
 
Ненасичений розчин — це розчин, у якому розчинювана речовина за даної температури ще може розчинятися.   Насичений розчин — це розчин, у якому розчинювана речовина за даної температури не розчиняється.   Перенасичений розчин — це розчин в якому розчинюваної речовини в розчиненому стані більше, ніж потрібно для одержання насиченого розчину.




За вмістом розчиненої речовини:

  Розчини  
       
     
Розбавлені   Концентровані
 
Розбавлений розчин — це розчин з низьким вмістом розчиненої речовини.   Концентрований розчин — це розчин з високим вмістом розчиненої речовини.




За характером розчинника:

  Розчини  
       
     
Водні   Неводні
 
Водний розчин — це розчин у якому розчинником є вода.   Неводний розчин — це розчин у якому розчинником є будь-яка речовина, окрім води.
Розділи:
  1. Основні поняття про розчини
    1. Класифікація розчинів
    2. Концентрація розчинів